|
Friend of the Sea |
| Betekenis:
Certificatie van vissen en zeevruchten die afkomstig zijn van visserij en aquacultuur die duurzaam beheerd worden.
Uitleg:
Voor de visbedrijven:
- Vis afkomstig van een niet overbeviste natuurlijke bron
- Maximum 8% afval (terug) in zee uitgestoten
- Geen enkele bedreigde soort in de bijvangsten
- Geen enkele impact op de zeebodem
- Conform aan de normen (quota, minimumgrootte, visserijstop enz.)
- Maatschappelijk verantwoord werken
- Energieverbruik geleidelijk terugschroeven
Voor de aquacultuur:
- Eerbied voor de kritieke leefgebieden (mangroves, natte zones enz.)
- De vislekkage verminderen
- Eerbied voor de waterwaarden
- Gebruik van duurzame diervoeders
- Maatschappelijk verantwoord werken
- Energieverbruik geleidelijk terugschroeven.
Statuut en betrouwbaarheid:
Dit is een privaat, individueel, gecontroleerd label.
Friend of the Sea is een niet-gouvernementele organisatie zonder winstoogmerk (NGO), die het marien leefgebied in stand wil houden.
De producten en hun afkomst worden ter plekke gecontroleerd door onafhankelijke internationale certificatieorganen, volgens de strenge criteria van Friend of the Sea, om te bepalen wat duurzaam is.
De criteria van Friend of the Sea volgen de Richtlijnen van de FAO over het ecologisch label van vis en visserijproducten in de visbedrijven die vissen op zee vangen.
Tips:
Door producten te kopen die van duurzame handel afkomstig zijn, draagt u bij aan de bescherming van het milieu.
Web : http://www.friendofthesea.org/index.asp |