Friend of the Sea Friend of the Sea

Betekenis:

Certificatie van vissen en zeevruchten die afkomstig zijn van visserij en aquacultuur die duurzaam beheerd worden.

Uitleg:

Voor de visbedrijven:

  • Vis afkomstig van een niet overbeviste natuurlijke bron
  • Maximum 8% afval (terug) in zee uitgestoten
  • Geen enkele bedreigde soort in de bijvangsten
  • Geen enkele impact op de zeebodem
  • Conform aan de normen (quota, minimumgrootte, visserijstop enz.)
  • Maatschappelijk verantwoord werken
  • Energieverbruik geleidelijk terugschroeven

Voor de aquacultuur:

  • Eerbied voor de kritieke leefgebieden (mangroves, natte zones enz.)
  • De vislekkage verminderen
  • Eerbied voor de waterwaarden
  • Gebruik van duurzame diervoeders
  • Maatschappelijk verantwoord werken
  • Energieverbruik geleidelijk terugschroeven.


Statuut en betrouwbaarheid:

Dit is een privaat, individueel, gecontroleerd label. Friend of the Sea is een niet-gouvernementele organisatie zonder winstoogmerk (NGO), die het marien leefgebied in stand wil houden. De producten en hun afkomst worden ter plekke gecontroleerd door onafhankelijke internationale certificatieorganen, volgens de strenge criteria van Friend of the Sea, om te bepalen wat duurzaam is. De criteria van Friend of the Sea volgen de Richtlijnen van de FAO over het ecologisch label van vis en visserijproducten in de visbedrijven die vissen op zee vangen.

Tips:

Door producten te kopen die van duurzame handel afkomstig zijn, draagt u bij aan de bescherming van het milieu.

Web : http://www.friendofthesea.org/index.asp

Email :
Paswoord :
Schrijf u in en krijg toegang tot alle informatie van het OIVO !
Paswoord vergeten? Klik hier.
Abonneer u op de newsletter van Leefmilieu Brussel
:
:



Additieven
Voeding
Biologische voeding
Allergieverwekkende stoffen
Eerlijke handel
Ge�ntegreerde teelt
Verpakkingsafval
Mineraalwater
Milieu
Koelkasten
Verspilling
Seizoensgroenten
GGO's
Pesticiden
Verkooppunten voor bioproducten
Voedingsproducten bereiden
Voedingsproducten bewaren
Lokale producten
Overbevissing
Voedingsproducten vervoeren
Voedingswaarde


Vleesresten plaats je beter in de koelkast als ze nog warm zijn in plaats van ze eerst op kamertemperatuur te laten afkoelen

Juist - Fout


 
     
Ontdek onze RSS-diensten en Podcasts.
Hoe werkt het? Inschrijven op de diensten

 
 
Het Brusselse Observatorium voor Duurzame Consumptie is een partnerschap tussen het OIVO en Leefmilieu Brussel, gesteund door de minister van Leefmilieu, Energie en Waterbeleid.
  Bruxelles-EnvironnementRégione de Bruxelles CapitaleCrioc - Votre centre de recherche et informations des organisations de consommateurs