|
Label Rouge |
| Betekenis:
Het Label Rouge bevestigt dat voedingsmiddelen of non-food en niet verwerkte landbouwproducten specifieke kenmerken hebben die wijzen op een hogere kwaliteit, onder andere als gevolg van hun bijzondere productie- of fabricageomstandigheden en overeenkomstig met een lastenkohier, en die ze onderscheiden van gelijkaardige voedingsmiddelen en producten die gewoon in de handel zijn.
Uitleg:
Er bestaan verschillende criteria naar gelang van het product. Voor een aantal producten (zoals vlees, charcuterie, gevogelte, eieren,...) bestaat er een Franse technische bijsluiter die de minimumvereisten bepaalt die in de lastenkohieren gerespecteerd moeten worden. Het lastenkohier is beschikbaar op: www.inao.gouv.fr/public/home.php?pageFromIndex=textesPages/Label_rouge_(Guides_et_NT)410.php%7Emnu=410
Statuut en betrouwbaarheid:
Dit label is een privaat, collectief label, intern gecontroleerd door de bedrijven ("zelfcontroles"), door het ODG ("interne controles") en door een onafhankelijk en onpartijdig certificatie-organisme ("externe controles"), conform de Europese norm EN 45011, geaccrediteerd door het COFRAC en erkend door het INAO.
Het is de Staat die, met behulp van het "Institut National de l'Origine et de la Qualit� (INAQ)", het "Label Rouge" voor een product toekent aan een "ODG" (organisme de d�fense et de gestion = organisme voor bescherming en beheer), na het bestuderen en valideren van het "Label Rouge"-lastenkohier en van het eraan verbonden controleprogramma.
Web : http://www.inao.gouv.fr/public/home.php?pageFromIndex=textesPages/Label_rouge_(Guides_et_NT)410.php%7Emnu=410. |