Label Rouge Label Rouge

Betekenis:

Het Label Rouge bevestigt dat voedingsmiddelen of non-food en niet verwerkte landbouwproducten specifieke kenmerken hebben die wijzen op een hogere kwaliteit, onder andere als gevolg van hun bijzondere productie- of fabricageomstandigheden en overeenkomstig met een lastenkohier, en die ze onderscheiden van gelijkaardige voedingsmiddelen en producten die gewoon in de handel zijn.

Uitleg:

Er bestaan verschillende criteria naar gelang van het product. Voor een aantal producten (zoals vlees, charcuterie, gevogelte, eieren,...) bestaat er een Franse technische bijsluiter die de minimumvereisten bepaalt die in de lastenkohieren gerespecteerd moeten worden. Het lastenkohier is beschikbaar op: www.inao.gouv.fr/public/home.php?pageFromIndex=textesPages/Label_rouge_(Guides_et_NT)410.php%7Emnu=410



Statuut en betrouwbaarheid:

Dit label is een privaat, collectief label, intern gecontroleerd door de bedrijven ("zelfcontroles"), door het ODG ("interne controles") en door een onafhankelijk en onpartijdig certificatie-organisme ("externe controles"), conform de Europese norm EN 45011, geaccrediteerd door het COFRAC en erkend door het INAO.

Het is de Staat die, met behulp van het "Institut National de l'Origine et de la Qualit� (INAQ)", het "Label Rouge" voor een product toekent aan een "ODG" (organisme de d�fense et de gestion = organisme voor bescherming en beheer), na het bestuderen en valideren van het "Label Rouge"-lastenkohier en van het eraan verbonden controleprogramma.



Web : http://www.inao.gouv.fr/public/home.php?pageFromIndex=textesPages/Label_rouge_(Guides_et_NT)410.php%7Emnu=410.

Email :
Paswoord :
Schrijf u in en krijg toegang tot alle informatie van het OIVO !
Paswoord vergeten? Klik hier.
Abonneer u op de newsletter van Leefmilieu Brussel
:
:



Additieven
Voeding
Biologische voeding
Allergieverwekkende stoffen
Eerlijke handel
Ge�ntegreerde teelt
Verpakkingsafval
Mineraalwater
Milieu
Koelkasten
Verspilling
Seizoensgroenten
GGO's
Pesticiden
Verkooppunten voor bioproducten
Voedingsproducten bereiden
Voedingsproducten bewaren
Lokale producten
Overbevissing
Voedingsproducten vervoeren
Voedingswaarde


Wanneer je eten klaarmaakt, heeft het geen enkel nut om de deksels op de potten te gebruiken

Juist - Fout


 
     
Ontdek onze RSS-diensten en Podcasts.
Hoe werkt het? Inschrijven op de diensten

 
 
Het Brusselse Observatorium voor Duurzame Consumptie is een partnerschap tussen het OIVO en Leefmilieu Brussel, gesteund door de minister van Leefmilieu, Energie en Waterbeleid.
  Bruxelles-EnvironnementRégione de Bruxelles CapitaleCrioc - Votre centre de recherche et informations des organisations de consommateurs