Wist u dat onze voedselkeuzes invloed hebben op de kwaliteit van het leefmilieu?

De hele levenscyclus van de voedingsmiddelen, van hun productie tot op ons bord, verbruikt energie, water en grondstoffen en brengt CO2-uitstoot, andere vervuiling en afvalstoffen voort. Door te kiezen voor de lokale en seizoensgebonden producten, uit de biologische landbouw of ge�ntegreerde teelt, kunnen wij onze ecologische afdruk verkleinen en bijdragen aan de gezondheid van de Aarde.
Deze gids nodigt iedereen uit om de goede adressen voor duurzame voeding te ontdekken.

Interactief gids
   
   
     

Email :
Paswoord :
Schrijf u in en krijg toegang tot alle informatie van het OIVO !
Paswoord vergeten? Klik hier.
Abonneer u op de newsletter van Leefmilieu Brussel
:
:



Additieven
Voeding
Biologische voeding
Allergieverwekkende stoffen
Eerlijke handel
Ge�ntegreerde teelt
Verpakkingsafval
Mineraalwater
Milieu
Koelkasten
Verspilling
Seizoensgroenten
GGO's
Pesticiden
Verkooppunten voor bioproducten
Voedingsproducten bereiden
Voedingsproducten bewaren
Lokale producten
Overbevissing
Voedingsproducten vervoeren
Voedingswaarde


Leidingwater is minder drinkbaar dan flessenwater

Juist - Fout


 
     
Ontdek onze RSS-diensten en Podcasts.
Hoe werkt het? Inschrijven op de diensten

 
 
Het Brusselse Observatorium voor Duurzame Consumptie is een partnerschap tussen het OIVO en Leefmilieu Brussel, gesteund door de minister van Leefmilieu, Energie en Waterbeleid.
  Bruxelles-EnvironnementRégione de Bruxelles CapitaleCrioc - Votre centre de recherche et informations des organisations de consommateurs