De luchtkwaliteit binnenshuis verbeteren
Volgens thema Schoonmaak en hygi�ne         Gepubliceerd : 13/04/2011
Categorie: Artikel

8 praktische tips

  1. Door te kiezen voor gezonde materialen en onderhoudsproducten, zoals bijvoorbeeld producten met een ecolabel, vermindert het risico op vervuiling.
  2. Een ideale luchtvochtigheid ligt tussen 40 en 70%; een ideale temperatuur ligt tussen 16 en 20�C. Deze waarden kunnen bijgehouden worden met een vocht- en thermometer.
  3. Laat uw was niet binnenshuis drogen, anders bevordert u schimmelvorming.
  4. Controleer uw woning regelmatig op problemen met opstijgend vocht.
  5. Vermijd al te veel te douchen, dat kan een teveel aan waterdamp veroorzaken.
  6. Snelle herstellingen helpen om de allergieverwekkende stoffen en de bronnen van vervuiling binnenshuis onder controle te houden. Als u immers wacht met het verwijderen van afbladderende verf of met de herstelling van een lek, krijgen schimmels de kans om zich te ontwikkelen. Deze daarna verwijderen kan veel duurder uitvallen.
  7. De luchtkwaliteit hangt ook af van de aanwezigheid van huisdieren. Verkies ook een muggengordijn boven een spuitbus, om de luchtkwaliteit binnenshuis te verbeteren.
  8. Geregeld schoonmaken met warm water en een milde zeep houdt de woning evengoed netjes. Bleekwater wordt afgeraden omdat het allergie�n kan veroorzaken. Wel aangeraden is huishoudelijk afval snel te verwijderen (en idealiter buiten te composteren), waardoor vliegen en kakkerlakken geen kans krijgen.

Verder lezen?

Parfum: impact op de gezondheid en het milieu
Allesreinigers en sanitaire reinigers
Producten voor de vaatwasser: milieutips
Alle vragen die u zich over uw woning stelt
Lood: opgelet, het is een onzichtbare vijand
We moeten onze binnenlucht schoonmaken
Hoe voorkom je koolstofmonoxidevergiftiging?
Ecoconsumptie bij u thuis

Email :
Paswoord :
Schrijf u in en krijg toegang tot alle informatie van het OIVO !
Paswoord vergeten? Klik hier.
Abonneer u op de newsletter van Leefmilieu Brussel
:
:



Additieven
Voeding
Biologische voeding
Allergieverwekkende stoffen
Eerlijke handel
Ge�ntegreerde teelt
Verpakkingsafval
Mineraalwater
Milieu
Koelkasten
Verspilling
Seizoensgroenten
GGO's
Pesticiden
Verkooppunten voor bioproducten
Voedingsproducten bereiden
Voedingsproducten bewaren
Lokale producten
Overbevissing
Voedingsproducten vervoeren
Voedingswaarde


Bereide voedingsproducten moeten binnen de 2 uur in de koelkast geplaatst worden.

Juist - Fout


 
     
Ontdek onze RSS-diensten en Podcasts.
Hoe werkt het? Inschrijven op de diensten

 
 
Het Brusselse Observatorium voor Duurzame Consumptie is een partnerschap tussen het OIVO en Leefmilieu Brussel, gesteund door de minister van Leefmilieu, Energie en Waterbeleid.
  Bruxelles-EnvironnementRégione de Bruxelles CapitaleCrioc - Votre centre de recherche et informations des organisations de consommateurs