Voedselverspilling vermijden begint in de winkel
- Stel een boodschappenlijstje op en houd u eraan.
- Voorzie het precieze aantal gasten en stem uw aankopen daarop af.
- Bereken de juiste porties om niets te verspillen.
- Hoeveel moet u klaarmaken? Vraag raad aan een professionele kok of aan de slager/traiteur waar u uw feestingredi�nten koopt.
- Huur bestek dat afgewassen en/of teruggegeven kan worden in plaats van bestek en drinkbekers van plastic of karton te kopen.
- Geef voor uw feestmaaltijd de voorkeur aan grote verpakkingen als u voor veel gasten moet koken.
- Als het feest voorbij is, denk er dan aan om de etensresten te bewaren in goed sluitende plastic recipi�nten die u zo snel mogelijk op een koele plaats gaat zetten.
- Wat doet u met de etensresten? Maak er een pizzabeleg van: dat is gemakkelijk en niet duur.
- Maak gebruik van de commerci�le aanbiedingen in de snelle verkoop als u zeker weet dat die producten op uw feest gegeten zullen worden.
Lees het persbericht: Voedselverspilling kost de consumenten handenvol geld

|