Slim kopen: ik bescherm het milieu
Volgens thema Duurzame consumptie         Gepubliceerd : 05/11/2010
Categorie: Publication

Voedselverspilling vermijden begint in de winkel

  • Koop vooral vlees dat ter plaatse versneden werd en dat niet verpakt is. Dat brengt minder afval voort.
  • Kies voor de verpakkingen die helemaal leeggemaakt kunnen worden. Een extra gebaar voor het milieu: vermijd producten met te veel verpakking en met niet-recycleerbare verpakkingen.
  • Koop groenten en fruit, charcuterie, kaas of vis in losse verkoop (zonder verpakking).
  • Koop in functie van uw behoeften.
  • Vraag informatie over de oorsprong en de kwaliteit van het product.
  • Plan uw maaltijden en houd u aan die planning: dat geeft minder gedoe en veroorzaakt minder verspilling.
  • Kopen is kiezen: wees altijd het milieu en onze dierbare planeet indachtig.

Lees het persbericht: Voedselverspilling kost de consumenten handenvol geld

Email :
Paswoord :
Schrijf u in en krijg toegang tot alle informatie van het OIVO !
Paswoord vergeten? Klik hier.
Abonneer u op de newsletter van Leefmilieu Brussel
:
:



Additieven
Voeding
Biologische voeding
Allergieverwekkende stoffen
Eerlijke handel
Ge�ntegreerde teelt
Verpakkingsafval
Mineraalwater
Milieu
Koelkasten
Verspilling
Seizoensgroenten
GGO's
Pesticiden
Verkooppunten voor bioproducten
Voedingsproducten bereiden
Voedingsproducten bewaren
Lokale producten
Overbevissing
Voedingsproducten vervoeren
Voedingswaarde


De temperatuur in een koelkast is overal gelijk

Juist - Fout


 
     
Ontdek onze RSS-diensten en Podcasts.
Hoe werkt het? Inschrijven op de diensten

 
 
Het Brusselse Observatorium voor Duurzame Consumptie is een partnerschap tussen het OIVO en Leefmilieu Brussel, gesteund door de minister van Leefmilieu, Energie en Waterbeleid.
  Bruxelles-EnvironnementRégione de Bruxelles CapitaleCrioc - Votre centre de recherche et informations des organisations de consommateurs