Voedselverspilling vermijden begint in de winkel
- Controleer goed of de verpakking intact is en geen enkele schade vertoont.
- Lees het etiket. Controleer de uiterste verbruiksdatum en maak uw keuzes in functie van het tijdstip waarop u denkt dat u het product zal consumeren. Een voedingsproduct waarvan de verbruiksdatum overschreden is, is enkel vervallen als het behoort tot de categorie van zeer bederfbare producten (zoals vlees en vleesproducten, vis en visproducten, taart en gebak, ...).
- Speur gerust naar de koopjes in de snelle verkoop, maar let op de uiterste verbruiksdatum en verbruik die producten snel.
- Neem uw tijd om de etiketten te lezen en om de uiterste verbruiksdatum te controleren.
- Wees voorzichtig bij het behandelen van groenten en fruit zodat u ze niet moet weggooien wegens beschadiging.
- Lees de bewaarvoorschriften en de instructies voor de bereiding van de producten.
- Bewaar gekoelde producten op een koele plaats om te vermijden dat ze opwarmen.
- Koop uw diepvriesproducten op het einde van uw winkelronde en doe ze in een isothermische tas. Zorg ervoor dat ze zo snel mogelijk na de aankoop in uw diepvriezer thuis liggen. Vermijd het verbreken van de koudeketen. Weet ook dat thuis diepgevroren producten bewaren veel energie verbruikt.
Lees het persbericht: Voedselverspilling kost de consumenten handenvol geld

|