Slim kopen: ik bescherm mijn gezondheid
Volgens thema Duurzame consumptie         Gepubliceerd : 05/11/2010
Categorie: Publication

Voedselverspilling vermijden begint in de winkel

  • Controleer goed of de verpakking intact is en geen enkele schade vertoont.
  • Lees het etiket. Controleer de uiterste verbruiksdatum en maak uw keuzes in functie van het tijdstip waarop u denkt dat u het product zal consumeren. Een voedingsproduct waarvan de verbruiksdatum overschreden is, is enkel vervallen als het behoort tot de categorie van zeer bederfbare producten (zoals vlees en vleesproducten, vis en visproducten, taart en gebak, ...).
  • Speur gerust naar de koopjes in de snelle verkoop, maar let op de uiterste verbruiksdatum en verbruik die producten snel.
  • Neem uw tijd om de etiketten te lezen en om de uiterste verbruiksdatum te controleren.
  • Wees voorzichtig bij het behandelen van groenten en fruit zodat u ze niet moet weggooien wegens beschadiging.
  • Lees de bewaarvoorschriften en de instructies voor de bereiding van de producten.
  • Bewaar gekoelde producten op een koele plaats om te vermijden dat ze opwarmen.
  • Koop uw diepvriesproducten op het einde van uw winkelronde en doe ze in een isothermische tas. Zorg ervoor dat ze zo snel mogelijk na de aankoop in uw diepvriezer thuis liggen. Vermijd het verbreken van de koudeketen. Weet ook dat thuis diepgevroren producten bewaren veel energie verbruikt.

Lees het persbericht: Voedselverspilling kost de consumenten handenvol geld

Email :
Paswoord :
Schrijf u in en krijg toegang tot alle informatie van het OIVO !
Paswoord vergeten? Klik hier.
Abonneer u op de newsletter van Leefmilieu Brussel
:
:



Additieven
Voeding
Biologische voeding
Allergieverwekkende stoffen
Eerlijke handel
Ge�ntegreerde teelt
Verpakkingsafval
Mineraalwater
Milieu
Koelkasten
Verspilling
Seizoensgroenten
GGO's
Pesticiden
Verkooppunten voor bioproducten
Voedingsproducten bereiden
Voedingsproducten bewaren
Lokale producten
Overbevissing
Voedingsproducten vervoeren
Voedingswaarde


Vleesresten plaats je beter in de koelkast als ze nog warm zijn in plaats van ze eerst op kamertemperatuur te laten afkoelen

Juist - Fout


 
     
Ontdek onze RSS-diensten en Podcasts.
Hoe werkt het? Inschrijven op de diensten

 
 
Het Brusselse Observatorium voor Duurzame Consumptie is een partnerschap tussen het OIVO en Leefmilieu Brussel, gesteund door de minister van Leefmilieu, Energie en Waterbeleid.
  Bruxelles-EnvironnementRégione de Bruxelles CapitaleCrioc - Votre centre de recherche et informations des organisations de consommateurs