Seizoenkalender - Fruit
Volgens thema Voeding         Gepubliceerd : 26/03/2010
Categorie: Publication

De verschillende transporten van voedingsmiddelen liggen aan de basis van een groot deel van die vervuiling en daarom is het belangrijk om groenten en fruit te consumeren die in Belgi�, of wanneer mogelijk in de onmiddellijke omgeving, geteeld werden.

Het seizoensgebonden karakter van groenten en fruit is ook heel belangrijk in termen van klimaatopwarming: voor teelten buiten het seizoen moeten technieken gebruikt worden die fossiele energie verslinden, zoals serres of bewaarkoelkasten.

De kalender die volgt helpt je om je groenten en fruit te kiezen volgens die twee criteria: seizoen- en buurtproductie. De in geel gemarkeerde producten worden in Belgi� geteeld: de groene lijnen duiden het feitelijke seizoen aan, terwijl de rode lijnen aangeven dat de groenten en fruit geproduceerd werden met behulp van technieken die veel energie verbruiken.

Seizoenskalender fruit.

Email :
Paswoord :
Schrijf u in en krijg toegang tot alle informatie van het OIVO !
Paswoord vergeten? Klik hier.
Abonneer u op de newsletter van Leefmilieu Brussel
:
:



Additieven
Voeding
Biologische voeding
Allergieverwekkende stoffen
Eerlijke handel
Ge�ntegreerde teelt
Verpakkingsafval
Mineraalwater
Milieu
Koelkasten
Verspilling
Seizoensgroenten
GGO's
Pesticiden
Verkooppunten voor bioproducten
Voedingsproducten bereiden
Voedingsproducten bewaren
Lokale producten
Overbevissing
Voedingsproducten vervoeren
Voedingswaarde


De biologische diversiteit respecteren is een must bij het tuinieren.

Juist - Fout


 
     
Ontdek onze RSS-diensten en Podcasts.
Hoe werkt het? Inschrijven op de diensten

 
 
Het Brusselse Observatorium voor Duurzame Consumptie is een partnerschap tussen het OIVO en Leefmilieu Brussel, gesteund door de minister van Leefmilieu, Energie en Waterbeleid.
  Bruxelles-EnvironnementRégione de Bruxelles CapitaleCrioc - Votre centre de recherche et informations des organisations de consommateurs