Duurzame voeding stelt zichzelf aan de Brusselaars voor
Volgens thema Rabad         Gepubliceerd : 14/09/2009
Categorie:

Waar gaat het over?

Vanuit hun bezorgdheid over de sociale en milieueffecten van de voedselkeuzes die mensen maken, hebben diverse Brusselse organisaties het Brusselse Netwerk voor Duurzame Voeding � RaBAD opgestart.

Ze werken samen aan het zo ruim mogelijk promoten van een smakelijke, gezonde, milieuvriendelijke en voor iedereen toegankelijke voeding, zowel in het Noorden als in het Zuiden. Alle partners � producenten, vormingswerkers, restauranthouders, consumenten � moedigen hun publiek en eigen contacten aan om voor die duurzame voeding te kiezen. Dat doen ze door allerlei activiteiten te organiseren: kwaliteitsproducten produceren en verwerken, duurzame producten in kantines en groepskeukens introduceren, moestuintjes in de stad promoten, kooklessen geven, groepen voor gezamenlijke aankopen oprichten, vormingen en animaties verzorgen, informatiedragers en andere instrumenten uitwerken, samen nadenken en overleggen...

Op 20 september 2009, ter gelegenheid van de dag zonder auto, nodigt het RaBAD u uit om deel te nemen aan kooklessen en overheerlijke proeverijen. Als toelatingsproef zult u enkele vraagjes moeten beantwoorden, maar voor de antwoorden zult u natuurlijk ter plaatse op de stands en bij de RaBAD-leden terecht kunnen voor de nodige duiding: een unieke kans om de verschillende facetten van de duurzame voeding te leren kennen en om uw mening te geven over welke nuttige effecten onze voedselkeuzes kunnen hebben en hoe we die keuzes kunnen (bij)sturen.

Waar? Op het Paleizenplein, tegenover het Koninklijk Park, in het kader van Landelijk Brussel.

Wanneer? Zondag 20 september, de hele dag.

Het�OIVO - Onderzoeks- en Informatiecentrum van de Verbruikersorganisaties animeert het hele gebeuren.

Met de steun van de minister van Leefmilieu en Energie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Email :
Paswoord :
Schrijf u in en krijg toegang tot alle informatie van het OIVO !
Paswoord vergeten? Klik hier.
Abonneer u op de newsletter van Leefmilieu Brussel
:
:



Additieven
Voeding
Biologische voeding
Allergieverwekkende stoffen
Eerlijke handel
Ge�ntegreerde teelt
Verpakkingsafval
Mineraalwater
Milieu
Koelkasten
Verspilling
Seizoensgroenten
GGO's
Pesticiden
Verkooppunten voor bioproducten
Voedingsproducten bereiden
Voedingsproducten bewaren
Lokale producten
Overbevissing
Voedingsproducten vervoeren
Voedingswaarde


Pesticiden zijn gevaarlijk voor het milieu, maar ook voor de menselijke gezondheid

Juist - Fout


 
     
Ontdek onze RSS-diensten en Podcasts.
Hoe werkt het? Inschrijven op de diensten

 
 
Het Brusselse Observatorium voor Duurzame Consumptie is een partnerschap tussen het OIVO en Leefmilieu Brussel, gesteund door de minister van Leefmilieu, Energie en Waterbeleid.
  Bruxelles-EnvironnementRégione de Bruxelles CapitaleCrioc - Votre centre de recherche et informations des organisations de consommateurs