Waar gaat het over?
Vanuit hun bezorgdheid over de sociale en milieueffecten van de voedselkeuzes die mensen maken, hebben diverse Brusselse organisaties het Brusselse Netwerk voor Duurzame Voeding � RaBAD opgestart.
Ze werken samen aan het zo ruim mogelijk promoten van een smakelijke, gezonde, milieuvriendelijke en voor iedereen toegankelijke voeding, zowel in het Noorden als in het Zuiden. Alle partners � producenten, vormingswerkers, restauranthouders, consumenten � moedigen hun publiek en eigen contacten aan om voor die duurzame voeding te kiezen. Dat doen ze door allerlei activiteiten te organiseren: kwaliteitsproducten produceren en verwerken, duurzame producten in kantines en groepskeukens introduceren, moestuintjes in de stad promoten, kooklessen geven, groepen voor gezamenlijke aankopen oprichten, vormingen en animaties verzorgen, informatiedragers en andere instrumenten uitwerken, samen nadenken en overleggen...
Op 20 september 2009, ter gelegenheid van de dag zonder auto, nodigt het RaBAD u uit om deel te nemen aan kooklessen en overheerlijke proeverijen. Als toelatingsproef zult u enkele vraagjes moeten beantwoorden, maar voor de antwoorden zult u natuurlijk ter plaatse op de stands en bij de RaBAD-leden terecht kunnen voor de nodige duiding: een unieke kans om de verschillende facetten van de duurzame voeding te leren kennen en om uw mening te geven over welke nuttige effecten onze voedselkeuzes kunnen hebben en hoe we die keuzes kunnen (bij)sturen.
Waar? Op het Paleizenplein, tegenover het Koninklijk Park, in het kader van Landelijk Brussel.
Wanneer? Zondag 20 september, de hele dag.
Het�OIVO - Onderzoeks- en Informatiecentrum van de Verbruikersorganisaties animeert het hele gebeuren.
Met de steun van de minister van Leefmilieu en Energie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest |