Stijgende vleesconsumptie: het milieu betaalt de prijs.
Volgens thema Voeding         Gepubliceerd : 07/06/2007
Categorie: Dossier

Voor de meeste Belgische consumenten is vlees dagelijkse kost en het basiselement van de hoofdmaaltijd. De gemiddelde consumptie bedraagt 270 g per dag. Dat is veel meer dan vroeger en meer dan nodig is voor de menselijke gezondheid. Maar de milieu-impact van de productie van vlees is groot: 9% van het totaal van de CO2-uitstoot en 18% van de broeikasgassen gemeten in CO2-equivalenten worden erdoor voortgebracht. Het BODC, een samenwerkingsverband tussen het OIVO en Leefmilieu Brussel besluit: Het is beter om minder vlees te eten en bij vleesconsumptie voor goede kwaliteit te kiezen.

Stijgende vleesconsumptie: het milieu betaalt de prijs

http://www.oivo-crioc.org/files/nl/4128nl.pdf

Email :
Paswoord :
Schrijf u in en krijg toegang tot alle informatie van het OIVO !
Paswoord vergeten? Klik hier.
Abonneer u op de newsletter van Leefmilieu Brussel
:
:



Additieven
Voeding
Biologische voeding
Allergieverwekkende stoffen
Eerlijke handel
Ge�ntegreerde teelt
Verpakkingsafval
Mineraalwater
Milieu
Koelkasten
Verspilling
Seizoensgroenten
GGO's
Pesticiden
Verkooppunten voor bioproducten
Voedingsproducten bereiden
Voedingsproducten bewaren
Lokale producten
Overbevissing
Voedingsproducten vervoeren
Voedingswaarde


Je mag eender wat in de gootsteen kappen!

Juist - Fout


 
     
Ontdek onze RSS-diensten en Podcasts.
Hoe werkt het? Inschrijven op de diensten

 
 
Het Brusselse Observatorium voor Duurzame Consumptie is een partnerschap tussen het OIVO en Leefmilieu Brussel, gesteund door de minister van Leefmilieu, Energie en Waterbeleid.
  Bruxelles-EnvironnementRégione de Bruxelles CapitaleCrioc - Votre centre de recherche et informations des organisations de consommateurs