De bewaring van voedingsproducten in vloeistof
Bewaar de resten van blikvoeding in een hermetisch sluitend recipi�nt gedurende ��n � twee dagen in de koelkast.
Als er eenmaal aan begonnen is, kunnen producten uit bokalen (zoals augurken of confituur bijvoorbeeld) nog bewaard worden
tot ze zichtbaar aangetast zijn: schimmel, slechte geur, vloeibaar geworden...
Dranken bewaren
Dranken, en vooral dan die welke rijk zijn aan voedingsstoffen, worden snel slecht op kamertemperatuur als de fles
of kartonnen verpakking open is. Ze moeten dus in de koelkast bewaard worden en snel geconsumeerd worden.
Verse kruiden
Verse kruiden moeten heel snel geconsumeerd worden. Was en snij ze niet op voorhand.
Om verse kruiden gedurende twee � drie dagen in de koelkast te kunnen bewaren, moet u ze in een
diepvrieszakje stoppen en erop letten dat het zakje ook een weinig lucht bevat.
Vacu�m verpakte goederen
Vacu�m verpakte bereide schotels worden bewaard in de koelkast op een temperatuur van ongeveer 4�c.
Vetstoffen en olie
De vetstoffen (boter, margarine) takelen af en worden ranzig onder de gecombineerde invloed van licht,
lucht en warmte. Ze dienen dus te worden bewaard in de koelkast, bij voorkeur in de oorspronkelijke verpakking,
met naleving van de vervaldatum.
Bewaar olie koel en bescherm tegen licht. Overschrijd de vervaldatum niet.
|